به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از catholicherald.co.uk، رهبران مسلمان و مسیحیت کاتولیک در نشستی در واتیکان اعلام کردند که ادیان اسلام و مسیحیت مبانی مشترک زیادی دارند که میتوانند در ایجاد یک جامعه صلح طلب کمک کنند. شورای پاپی گفتگوی ادیان و موسسه مطالعات میانادیانی امان چهارمین همایش خود را در 3-4 می درباره «ارزشهای مشترک در زندگی اجتماعی و سیاسی» از دیدگاه مسیحیت و مسلمانان برگزار کرد. پاپ فرانسیس در 4 می با شرکتکنندگان در این همایش ملاقاتی داشته و تعهد شرکت کنندگان در این همایش برای ایجاد مسیر سازنده گفتگو را تحسین کرد و گفت: این مسیر گفتگو بسیار لازم است، خصوصا در زمانهای که ما به تخریب و نابودی به خاطر جنگ عادت کردهایم. گفتگو یعنی خارج شدن از خویش و گوش دادن به دیگری. این نخستین قدم یک سفر است.
در این نشست رهبران مسلمان و کاتولیک بیان کردند که دین میتواند انسانیت و تمدن را در جوامع ترویج دهد چرا که پیروان و معتقدان به دین به خدادوستی و مهربانی با همسایگانشان معتقد هستند.
شرکتکنندگان در این همایش همچنین در پایان گفتگوها بیانیهای تدوین و منتشر کردند. در این بیانیه آنان بر نیاز به تشخیص و حقوق مسلم و کرامتی که خدا بر همه عطا کرده حفاظت آنان با کمک گرفتن از قانون توافق کردند.
در بیانیهی پایانی که امروز صبح در واتیکان منتشر شد آمده است: ما به نقش ادیانمان در ترویج انسانیت و تمدن معتقد هستیم. چرا که پیروان ادیان به اصول خداپرستی، عشق ورزیدن و اهمیت دادن به یکدیگر پایبند هستند.
مسلمانان و مسیحیان ارزشهای یکسان بسیاری دارند، که این ارزشها مبانی استواری را برای زندگی پربار و مسالمت آمیز با یکدیگر و سایر مردم با حسن نیت ایجاد میکنند.
آنها همبستگی خود را با تمام نیازمندان، صرف نظر از پیشینه مذهبی، قومی یا فرهنگی متعهد شده و تاکید کردند که کمکرسانی به انسانها باید از روی شفقت و مهربانی باشد، و هرگز نباید به عنوان وسیلهای برای تبلیغ دین و وارد کردن افراد به دین جدید مورد استفاده قرار گیرد.
شرکتکنندگان در این همایش همچنین با ابراز همبستگی و همدردی با قربانیان تنشها و درگیریهای مسلحانه و خشونت، اعلام کردند: احترام گذاشتن به قوانین بینالمللی، گفتگو، عدالت، بخشندگی و شفقت، ارزشها و ابزارهای کافی برای رسیدن به صلح و آرامش هستند.